Ontdek de mysterieuze kist van Floris V tijdens de Nationale Archeologiedagen

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen plaats en is er in het hele land veel te doen. In het Archeologiehuis in Alphen aan de Rijn zal tijdens het weekend een mysterieuze kist voor het eerst worden geopend. Aanmelden voor het weekend is niet nodig en entree is gratis.

Een mysterieuze kist

Tijdens de verkenning van de Ridderzaal in de aanloop naar de verbouwing in 2020 is een interessante ontdekking gedaan. Onder de Ridderzaal zouden archeologen een 700 jaar oud kistje dat uit de tijd van graaf Floris V stamt gevonden hebben. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je proberen om de zeldzame afgesloten kist te openen. Archeologen verwachten geen spannende inhoud, maar tegelijkertijd dromen zij van iets waardevols.

Escape Room-variant

Op basis van de geheimzinnige kist is een spel gemaakt dat vergelijkbaar is met Escape Room. Deze game is tijdens de Nationale Archeologiedagen te spelen in het Archeologiehuis, vlakbij het Archeon in Alphen aan de Rijn.

Tweede keer

In 2015 zijn de Nationale Archeologiedagen voor het eerst georganiseerd. Toen bezochten 23.000 mensen ruim negentig verschillende locaties. Volgens de organisatie was dat een groot succes.

Op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober is het Archeologiehuis tussen 10 uur en 17 uur geopend. Op beide dagen is entree gratis. Voor meer informatie en het hele programma kijk op www.archeologiedagen.nl

Afbeelding
wikimedia.org Kist

Meer lezen
Landen