Geen foto

Moderne Stonehenge waarschijnlijk rijp voor de sloop

Moderne Stonehenge waarschijnlijk naar de sloopIn Ierland is een moderne replica van Stonehenge gebouwd. De nieuwe versie heet ‘Achill-henge’, maar wordt misschien binnenkort alweer gesloopt. Het ‘monument’ zou namelijk vlakbij een archeologische site staan. 

Theresa McDonald, Managing Director van de Achill Archaeological Field School, denkt een archeologische site in Ierland te hebben gelokaliseerd. Maar er is een probleem: de in november door Joe McNamara gebouwde Achill-henge is wel erg dichtbij deze plaats gebouwd.

McDonald gelooft dat er vondsten uit de bronstijd gedaan kunnen worden op de nieuwe site, maar ze heeft nog geen idee hoe groot de site daadwerkelijk is. De site zou dus net zo goed door kunnen lopen tot het gebied waar de Achil-henge geplaatst is. Volgens McDonald heeft McNamara niet voldaan aan de juiste procedure tijdens het bouwen van de Achill-henge. Als hij dat wel gedaan had, dan was hij immers verplicht eerst archeologisch vooronderzoek te laten uitvoeren.

De Senior Planning Officer, Iain Douglas, heeft laten weten later deze week uitspraak te doen over of McNamara de juiste procedure heeft gevolgd bij de bouw van de Achill-henge. Indien de uitspraak uitwijst van niet, dan moet McNamara op 31 januari voor de rechtbank verschijnen, en wellicht zijn nieuwe Stonehenge neerhalen.

Foto’s van de Achill-henge kunt u hier zien.

Bron: Irish Central 

Meer lezen
Tijdvakken
Landen