Geen foto

Middeleeuwse vondsten uit Heiloo tentoongesteld

Eén van de waterputten die werden aangetroffen in Heiloo. Foto - Diachron UvA bv Vorige week werd al bekend dat tijdens archeologisch onderzoek in de wijk Zuiderloo in het Noord-Hollandse Heiloo de resten van een middeleeuwse nederzetting waren aangetroffen. De vondsten die hier zijn gedaan, waaronder een waterput uit 600 na Christus, zullen nu worden tentoongesteld in het nieuwe archeologische depot in Castricum.

Tijdens de archeologische opgraving in Heiloo werden drie woonstalhuizen en enkele waterputten aangetroffen. Eén van de vroegmiddeleeuwse waterputten die werd gevonden tijdens de opgraving krijgt een prominente plaats in een permanente tentoonstelling van het nieuwe Archeologisch Informatie Centrum van de provincie Noord-Holland.

Die tentoonstelling zal in het nieuwe archeologische depot in Castricum komen te staan. Het huidige depot in Wormer voldoet niet meer aan de eisen. Vandaar dat er een nieuw depot wordt gebouwd tussen twee gebieden van hoge archeologische waarde, het Oer-IJ en het duingebied.

Naast de ontdekkingen uit Heiloo zullen er honderden andere vondsten tentoongesteld worden, waaronder de sarcofaag van Etersheim, de resten van een vrouw uit de 4e eeuw uit Castricum en de prehistorische kano’s uit Uitgeest.

Om het bericht over de opgraving in Heiloo te lezen, kunt u hier terecht.

Bron: Heiloo Online

Meer lezen