Lugubere ontdekking in San Francisco

Tijdens renovatiewerkzaamheden hebben bouwvakkers een bijzondere, maar lugubere ontdekking gedaan. Ze troffen een kist aan van een meter lang. Ontdaan van de grond ontdekten ze twee venstertjes in de kist. Ze zagen het blonde lange haar van een driejarig meisje dat zo’n 145 jaar geleden begraven is.

19e eeuws kerkhof

De eigenares van het terrein waar de vondst werd gedaan was niet erg verbaasd. Aan het eind van de 19e eeuw  maakte het onderdeel uit van een kerkhof waar zo’n 30.000 doden begraven lagen. Het kerkhof werd alleen tussen 1860 en 1890 gebruikt.
Door de bouwkundige ontwikkelingen van de stad in de 20ste eeuw werden de graven van duizenden doden rond 1920 verplaatst naar het zuidelijker gelegen Colma. Vermoedelijk is het gevonden kistje niet meeverhuisd. 

Roos

Het gevonden lichaampje  lag in een kist die van lood en brons was gemaakt. Het meisje was helemaal intact. Ze droeg een witte jurk, had een roos vast en was volgens de eigenares van het terrein omgeven met eucalyptusbladeren. Zolang de identiteit van het meisje onbekend is draagt ze de naam Miranda. Totdat ze een definitieve rustplaats krijgt ligt Miranda opgebaard in een mortuarium in San Francisco.


www.hln.be/

 

Meer lezen
Tijdvakken