Geen foto

Locatie Ronde Tafel mogelijk gevonden

De drie plateaus van het aardewerk zijn al tijden begroeid met gras.Hoewel er al eeuwen verhalen rondgaan over de locatie van de Ronde Tafel van Koning Arthur, is het voorwerp nooit daadwerkelijk gevonden. Archeologen denken nu een beter idee te hebben van de locatie van de tafel na een onderzoek bij de historische tuinen van King’s Knot in Stirling.

King’s Knot is een historisch aardewerk dat bestaat uit de overblijfselen van de formele tuinen van de koningen van Schotland. In het midden ligt een achthoekige heuvel van drie lagen, en wordt daarom in de volksmond ook wel de Cup and Saucer (kop en schotel) genoemd.

Hoewel er enige mysterie omtrent deze tuin bestaat (het is bijvoorbeeld onbekend wanneer en waarvoor het aardewerk is aangelegd), hebben schrijvers van meer dan zes eeuwen terug de tuin aan de legende van Koning Arthur verbonden. Na een onderzoek in mei 2011 door archeologen van de universiteit van Glasgow zijn archeologen tot de conclusie gekomen dat er onder de tuin nog een rond aardewerk ligt, die zou stammen uit een tijd van voor de aanleg van de King’s Knot.

“De vondst toont aan dat het huidige aardewerk bovenop een oude locatie was gebouwd,” aldus historicus John Harrison, hoofd van de Stirling Local History Society. “Het werpt een nieuw licht op de traditie dat de Ronde Tafel van Koning Arthur in deze buurt heeft gestaan.”

Door foto’s van bovenaf werd er opgemerkt dat er nog drie lagen onder de King’s Knot lagen, wat zou aangeven dat er nog eerder dan de tuin een gebouw of monument had gestaan. Door speciaal meetapparatuur konden de archeologen ook tot een meter onder het aardewerk voorwerpen en de uitlijning van gebouwen opmeten.

Hoewel het wordt gezegd dat de legende van de Ronde Tafel hiermee niet wordt opgelost, wordt het beschouwd als een stap in de goede richting. Een volgend onderzoek zal worden gehouden in september, waarbij de archeologen dieper op de details in zullen gaan.

Bron: The Telegraph

Meer lezen
Tijdvakken