Geen foto

Korfbalvereniging heeft twijfels over archeologiebeleid Tiel

Archeologisch onderzoekEen korfbalvereniging uit Tiel heeft het gemeentebestuur verzocht de regels omtrent archeologisch onderzoek nog eens goed onder de loep te nemen. Volgens de officiele beleidsnota is de verstoorder van het terrein verantwoordelijk voor de kosten, maar de vereniging vreest dat er door de gemeente soms met twee maten gemeten wordt.

De kortbalvereniging Tiel ’72 heeft plannen om begin 2012 een nieuwe hal te realiseren aan de Beethovenlaan in Tiel. Maar omdat er zich op die plek vermoedelijk ook een Romeins grafveld bevindt, heeft de gemeente de vereniging opgedragen om 40.000 euro bij te dragen aan het archeologisch onderzoek. De regel is namelijk dat de verstoorder van de grond ook verantwoordelijk is voor de kosten van het onderzoek.

De vereniging vraagt zich echter af of de gemeente haar eigen regels wel goed toepast. In de beleidsnota Cultuurhistorie Tiel zijn namelijk ook een aantal uitzonderingen opgenomen. Zo neemt de gemeente de kosten geheel of gedeeltelijk over als het project in gevaar komt of als de kosten excessief worden. Tiel ‘82 vraagt zich nu af of de gevraagde 40.000 euro geen excessief bedrag is, aangezien de korfbalvereniging een vrijwilligersorganisatie is.

Bron: De Gelderlander

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's