Geen foto

Koningin opent vernieuwd Drents Museum

De koningin opent het vernieuwde museum op 16 november.Op woensdagmiddag 16 november zal het vernieuwde Drents Museum in Assen officieel geopend worden door Koningin Beatrix. Het museum wordt sinds een jaar verbouwd en is uitgebreid met een nieuwe tentoonstellingsvleugel.

In de nieuwe vleugel is een openingstentoonstelling ingericht met de naam ‘De Gouden Eeuw van China’. Deze tentoonstelling biedt een overzicht van de culturele rijkdom van de Chinese samenleving ten tijde van de Tang-dynastie (618 - 907 na Christus). Ook worden er ca. 150 voorwerpen van aardewerk, zilver, goud, glas en steen uit de Gouden Eeuw getoond.

De nieuwe vleugel is een ontwerp van architect Erick van Egeraat. Naast de openingstentoonstelling is er een ruimte waarin internationale exposities getoond worden. De moderne ruimte is bovendien verbonden met het monumentale gedeelte van het museum. Tevens is er een publiekelijk toegankelijke daktuin bij gebouwd, mogelijk gemaakt doordat de nieuwe vleugel deels ondergronds is gebouwd.

Het Drents Museum zal vanaf 17 november weer toegankelijk zijn. Naast de nieuwe tentoonstelling en de wisselende exposities, biedt het museum een vaste collectie van archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885 - 1935.

Bron: Drents Museum
Meer lezen