Geen foto

Inschrijving 44e editie Reuvensdagen geopend

Inschrijving 44e editie Reuvensdagen geopendDen Haag is de gastvrije gemeente waar op donderdag 20 en vrijdag 21 november de 44ste Reuvensdagen plaatsvinden. De stijlvolle Koninklijke Schouwburg zal het decor bieden voor een veelzijdig programma. Meld u nu aan, want tot 1 september geldt de vroegboekkorting om dit jaarlijkse archeologiecongres bij te wonen.

Een greep uit het programma

  • De Reuvenslezing zal worden uitgesproken door Dr. Joris D. Kila, de archeoloog die zich al jaren in de vuurlinie van oorlogen en conflicten begeeft om bedreigd erfgoed te beschermen en redden van vernietiging of roof. Zijn stelling ‘Wees proactief, tref voorbereidingen in vredestijd’ zal hij de Nederlandse archeoloog voorhouden. 
  • Er is een breed aanbod aan sessies, van Laat-neolithicum tot Zuiderzeewrakken, van aardewerk tot wol, van forensische archeologie tot waardenkaarten. 
  • Ook dit jaar zijn er weer excursies: de bunkers van Scheveningen, de (post)middeleeuwse binnenstad en de nieuwbouw kunnen onder deskundige leiding worden bezocht. Er worden ook rondleidingen door de Koninklijke Schouwburg verzorgd: een voormalig stadspaleis met verrassende details zoals een uniek draaimechanisme onder het podium en het secreet van Willem I. 
  • De topvondsten worden in een nieuw jasje gestoken: de vinders worden geïnterviewd over het belang en de schoonheid van hun vondst. Topvondsten kunnen overigens nog aangemeld worden. 
  • Uiteraard is er weer een informatiemarkt. Ook zijn er weer volop mogelijkheden voor posters en folders.

Kortom, voldoende redenen om ook dit jaar weer naar de Reuvensdagen te komen! De gemeente Den Haag, Programmacommissie 2014 en Bestuur Stichting Reuvens heten u van harte welkom.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Reuvensdagen.

Meer lezen
Landen