Geen foto

Graf van Boudicca onder de MacDonalds

Standbeeld van Boudicca nabij Westminster Pier. Beeld door A. Brady via WikimediArcheologen denken de vindplaats te hebben gevonden van het graf van koningin Boudicca. Het graf zou zich bevinden onder een MacDonalds in de streek Kings Norton in Birmingham. De MacDonalds bevindt zich naast de plek waar de laatste strijd zou zijn geweest van de Keltische koningin.

Boudicca was koningin van de Keltische stam Iceni in Groot-Brittannië. Ze was de vrouw van koning Prasutagus. Met de inval van de Romeinen moesten ook zij hun koninkrijk afstaan, met een laatste strijd om het koninkrijk te behouden als gevolg. Deze strijd zou plaats hebben gevonden op de locatie van de MacDonalds in Birmingham.

Het was een strijd tussen de Romein Suetonius Paulinus met 10.000 troepen en Boudicca met een gevolg van 200.000 Kelten. Ze zou zichzelf uiteindelijk vergiftigd hebben om een gevangenisstraf te voorkomen. De plek van de MacDonalds in Kings Norton in Birmingham is op de route naar Metchley, een Romeins fort in Edgbaston. In de Romeinse tijd was het een groot bosgebied. Hierdoor was het een ideale plek om een strijd te voeren.

Dit is niet de eerste potentiële vindplaats die is genoemd voor het graf van Boudicca. Er gaat namelijk een verhaal rond dat Boudicca is begraven onder perron acht, negen of tien op King’s Cross Station. Volgens het museum in Londen is deze theorie echter niet op waarheid gebaseerd.

De resten van Boudicca zijn nooit gevonden. Hierdoor is er een onderlinge competitie tussen de archeologen ontstaan. Door de nieuwsgierigheid over de vindplaats zijn er steeds meer archeologen op zoek. Volgens dr. Mike Heyworth, directeur van de Council for British Archaeology (CBA) zal het potentiële graf van Boudicca bij de MacDonalds binnen een paar jaar opgegraven worden.

Bron: Independent

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's