Fundament van oude kasteeltoren blootgelegd

Tijdens rioleringswerkzaamheden in het Bowlespark in Wageningen werden fundamenten van een kasteel blootgelegd. Het gaat om de fundamenten van het kasteel dat tussen 1528 en 1673 in het Wageningse stadscentrum stond. De toren is vermoedelijk tien meter hoog geweest.

Kasteeltoren

Voor het eerst konden archeologen sporen van de bebouwing op het middenterrein in kaart brengen. Ze troffen een brouwerij, een stal en onderkomens voor manschappen aan. Er werden ook delen van een stads- of kasteelmuur gevonden. "Ik durf nog niet te zeggen of dit nu een oude stads- of kasteelmuur is. Het fundament van die muur is een meter breed. Maar aan de westzijde van het kasteel hebben we kasteelmuren gevonden van twee meter breed. Dat scheelt flink," aldus archeoloog Van Luytelaar.

Contouren blijven in beeld

Deze woensdag verdwijnt het fundament van de oude kasteeltoren, 342 jaar na de vernietiging van het kasteel, weer onder de grond. Dan wordt de nieuwe riolering geplaatst. “Het plan is om de contouren van de muren en toren via afwijkende straatklinkers blijvend in beeld te brengen,” zegt wethouder Michiel Uitdehaag.


http://www.gelderlander.nl/
http://www.gelderlander.nl/

 

Meer lezen
Landen