Geen foto

Darwins fossielencollectie gevonden

Darwins fossielencollectie gevonden in Londen

De paleontoloog Howard Falcon-Lang heeft Charles Darwins collectie van fossielen gevonden in de Universiteit van Londen. De collectie van Darwin is 160 jaar zoek geweest.

De fossielen lagen in een donkere en met een dikke laag stof bedekte vitrinekast in de Universiteit van Londen. Door een overhaaste en slechte archivering van Darwins beste vriend, de botanist Joseph Hooker, zijn de fossielen meer dan anderhalve eeuw zoek geweest. 

De fossielen zijn door Darwin verzameld in Zuid-Amerika tijdens zijn vijfjarige reis met de HMS Beagle. Dr. Howard Falcon-Lang, paleontoloog aan de Universiteit van Londen, deed de grote ontdekking toen hij op zoek was naar een paar andere fossielen. Falcon-Lang vertelde dat hij ontzettend verbaasd was toen hij opeens ‘C. Darwin Esq’ op de fossielen zag staan.

Darwins collectie bestaat uit 314 platen van fossielen, waaronder een schimmel die de aarde 400 miljoen jaar geleden bedekte, toen de aarde zo warm was dat er zelfs geen ijs op de polen lag. Ook heeft Falcon-Lang een aantal fossielen van bomen herkend, die afkomstig zijn uit de tijd van de dinosaurussen.

Paleontologen en archeologen zijn ontzettend enthousiast over deze ontdekking. Ze zijn ervan overtuigd dat de ‘uit juweeltjes bestaande collectie’ nog een grote toegevoegde waarde kan hebben voor de moderne wetenschap.

Alle fossielen zijn vanaf vandaag te bezichtigen op de website van de British Geological Survey.

Bron: Daily mail online 

Meer lezen
Tijdvakken