Geen foto

Britse juwelier ontdekt gouden Tudor ring

Een Brit heeft een gouden ring uit de Tudor dynastie gevonden.Een metaaldetectorenthousiasteling  uit het Britse stadje Norwich heeft een ring van goud en diamant uit de Tudor dynastie gevonden. De ring lag vierhonderd jaar lang in Aylsham in het graafschap Norfolk.

De 62-jarige Damon Pye, eigenaar van The Repair Shop in Norwich, stuitte op de ring toen hij met een metaaldetector op een veld aan het zoeken was. De locatie van het veld houdt hij voorlopig geheim. “Het leek op iets uit een trekbommetje,” aldus Pye. “Zodra ik het oppakte, realiseerde ik dat het van goud was. We hebben door de jaren heen prachtige dingen gevonden - Romeinse munten, middeleeuwse munten - maar dit is de eerste gouden ring die ik ooit heb gevonden.”

Datering van de ring plaatste het in de periode tussen 1570 en 1601, wat precies in de regeerperiode van koningin Elizabeth I valt. Aan de binnenzijde van de ring staat een pijl gegraveerd en drie ingezette diamanten. Een vierde diamant lijkt te missen.

De ring is inmiddels overgedragen aan het British Museum. De waarde van de vondst zal later dit jaar besloten worden. Ook zal worden onderzocht aan wie de ring toebehoorde.

Bron: Norwich Evening News

Meer lezen