Bezoek de archeologische schatten in Berlijnse musea

Op het Museuminsel in het hart van Berlijn liggen op steenworp afstand van elkaar een aantal prestigieuze musea met bijzondere archeologische schatten. Hieronder veel stukken uit het Oude Egypte maar ook vondsten uit het Nabije Oosten en uit de Griekse en Romeinse cultuur. 

Tijdens een reis met archeologe Diana de Wild bezoekt u  het Vorderasiatisches Museum met de Isjtarpoort, het Altes Museum met de antieke oudheden en het Neues Museum met de oud- Egyptische collectie, waaronder de beroemde buste van Nefertiti. Diana geeft verschillende themarondleidingen door deze musea. Daarnaast is er tijd om ook zelf zalen te bekijken en is er genoeg tijd om Berlijn te verkennen. Ook een vaartocht over de Spree staat op het programma.

Programma

U reist naar Berlijn per rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam. Het hotel bevindt zich op loopafstand van het Museuminsel dat we ’s middags alvast bekijken. Hier liggen de musea die we gaan bezoeken, deze zijn ook van buiten het bekijken waard.

Dinsdag 10 mei

Bezoek aan het Altes Museum met veel aandacht voor de klassieke Griekse en Romeinse cultuur. Diana geeft hier ’s morgens en ’s middags een rondleiding.

Woensdag 11 mei

Deze dag zijn er twee rondleidingen over de Egyptische afdeling van het Neues Museum. Bijzonder zijn de vele voorwerpen uit Amarna, de hoofdstad van de ketterse koning Achnaton. De beroemdste van deze vondsten is natuurlijk de buste van Achnatons vrouw Nefertiti. Andere periodes van de Egyptische geschiedenis zijn ook vertegenwoordigd in Berlijn. Zo zijn er twee prachtige mastaba’s (graven van edelen) uit het Oude Rijk maar ook reliëfs uit de dodentempel van Hatsjepsoet, de vrouwelijke farao van Egypte.

Donderdag 12 mei

’s Morgens wordt u rondgeleid door het Vorderasiatisches Museum of het Museum van het Nabije Oosten. Naast de blikvanger, de Isjtarpoort, zijn hier veel archeologische vondsten te vinden van bijvoorbeeld de Mesopotamische beschaving. ’s Middags maken we nog een rondleiding door de prehistorische collectie van het Neues Museum.

Vrijdag 13 mei

We organiseren deze dag een vaartocht over de Spree om zo Berlijn van een andere kant te zien. In de loop van de dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Meer informatie en inschrijven: Historizon.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen