Geen foto

Archeologische vondsten uit WO I in Hellevoetsluis

De restauratie van de verdedigingswerken is nog in volle gang.Tijdens restauratiewerkzaamheden aan de verdedigingswerken in de vesting van Hellevoetsluis zijn vondsten gedaan uit de Eerste Wereldoorlog. Het betreft twee geschutplaatsen, borstweringsmuren en een smalspoorbaan voor de aan- en afvoer van munitie.

De vondsten worden uniek genoemd, voornamelijk vanwege de twee verschillende opstellingen van de geschutplaatsen naast elkaar. Dit zou aanduiden dat het een zware verdedigingsbatterij was voor Hellevoetsluis. Deze geschutplaatsen zijn echter nooit gebruikt, gezien het feit dat Nederland neutraal bleef tijdens de Eerste Wereldoorlog.

“Wij zijn enorm blij met deze vondst,” aldus burgemeester Kleijwegt. “Het gebied van Front I en II was al heel bijzonder, maar door deze vondst komt de geschiedenis nog meer tot leven en komen we meer te weten over het verleden van Hellevoetsluis.”

De restauratie gaat ondertussen in volle gang door. De geschutsopstellingplaatsen moeten worden teruggeplaatst en de grens tussen het voormalige militaire en burgerlijke deel moet weer zichtbaar worden gemaakt. Er wordt nog gekeken hoe de vondsten zichtbaar kunnen blijven.

Bron: VPinfo.nl

Meer lezen