Geen foto

Archeologie Magazine nummer 5 van 2011 ligt in de winkels!

Het nieuwe magazine van Archeologie ligt weer in de winkels. In dit nummer is wederom een verscheidenheid aan artikelen te lezen, naast een verzameling nieuwsberichten van archeologische bodem. Deze keer een special over de ‘groeidiamant’ Sagalassos. Lees verder voor een video met hoofdredacteur Lou Lichtenberg.

Mummiegeheimen ontrafeld in Rotterdam
Dit najaar pakt de Kunsthal Rotterdam groots uit met de tentoonstelling 'Mummies! Het ontrafelde geheim'. Met ruim 225 objecten presenteert de expositietempel in de Maasstad tot en met 29 januari 2012 een indrukwekkende familietentoonstelling over mummies en begraafrituelen in het oude Egypte. Hoogtepunten zijn de Anchormummie en zijn complete grafkisten.

De Vikingmuur van Dannewerk
In het Noorden van Duitsland, daar waar de landengte die de Oostzee van de Noordzee scheidt op zijn smalst is, ligt een merkwaardig archeologisch monument. Over een lengte van ruim dertig kilometer slingert een op sommige plekken nog ruim zeven meter hoog dijklichaam, door het Noord-Duitse landschap.

Special: Sagalassos
Met 'Fascinerende groeidiamant in de bergen': Historie telt krijgshaftige en monumentale hoogtepunten, 'Graven en Sagalassos': Elke dag heeft voor prof. Marc Waelkens wel iets nieuws in petto, en 'City of Dreams': Tentoonstelling laat site herbeleven in bekroonde Gallo-Romeins Museum Tongeren. Onze eigen Lou Lichtenberg was aanwezig in de eeuwenoude stad en is te zien in een video over Sagalassos op TV Limburg.

Dit nummer kopen of abboneren op Archeologie Magazine? Klik hier!

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's