Geen foto

Archeologie Magazine nummer 4 van 2011 ligt nu in de winkels!

Archeologie Magazine.Het nieuwe magazine van Archeologie ligt weer in de winkels. In dit nummer is wederom een verscheidenheid aan artikelen te lezen, naast een verzameling nieuwsberichten van archeologische bodem. Zo zorgt de ijsmummie Ötzi wederom voor oproer en is er een onderzoek gestart naar de beenderen van onze eigen Thomas a Kempis.

Special: Het Archeologisch Zuid-Holland
De geromaniseerde boerderij Villa Rijswijk uit de eerste eeuw van onze jaartelling is herbouwd. Vanaf 24 augustus biedt het onderdak het Archeologisch Zuid Holland. In dit Archeologiehuis zijn straks niet alleen de belangrijkste archeologische vondsten uit Alphen en omgeving te zien, maar wordt tevens een overzicht gegeven van de archeologie van de provincie.

Nieuw zonnetje aan de Côte d’Azur
Begin juni werd in Mougins, Zuid-Frankrijk, een nieuw museum van klassieke kunst geopend. Het bijzondere van deze nieuwe loot aan de stam is tweeërlei: het is een particulier museum dat een privécollectie voor het publiek toegankelijk maakt én het beoogt tevens te laten zien hoe klassieke kunst een inspiratiebron vormde voor neoklassieke en moderne kunst.

Een Frankisch grafveld herleefd
In 2011 is het precies zestig jaar geleden dat bij Rhenen de grootste vroegmiddeleeuwse begraafplaats van Nederland gevonden werd. Een publicatie van deze bijzondere vondst mocht er echter nooit van komen. Een Odyssee-project, geleid door het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, gaat daar verandering in brengen.

Dit nummer kopen of abboneren op Archeologie Magazine? Klik hier!

Meer lezen