Geen foto

Archeologen ontdekken tombe van eeuwenoude cultuur in Peru

De tombe zou toebehoren aan een belangrijk figuur uit de Sican-cultuur.Archeologen hebben in de provincie Lambayeque in Peru een 900 jaar oude tombe gevonden. Het zou de begraafplek zijn geweest van een belangrijk figuur in de Sican-cultuur, de opvolger van de Mochicha-cultuur. De Sican-cultuur heet ook wel de Lambayeque-cultuur, vernoemd naar het gebied.

“We zijn al aan het graven sinds afgelopen februari,” aldus een lokale archeoloog. “In de zone die wij het Paleis noemen hebben we een kamer ontdekt. Dat leidde naar de vondst van de tombe van iemand die erg belangrijk was in de Lambayeque elite, zo rond de 12e eeuw. Voor zijn begraving vonden een aantal offers plaats.”

De archeologen vonden ook voorwerpen bij de tombe, waaronder een kroon van koper en zilver, een koperen masker met tanden, een halsketting met discussen en andere ornamenten van koper. Met de voorwerpen kunnen onderzoekers informatie bijeen sprokkelen om te leren wat de begraafrituelen inhielden. Ze hopen ook meer uit te vinden over het leven van de persoon die in de tombe ligt begraven.

Bron: Andina.com

Meer lezen
Tijdvakken
Landen