Geen foto

Archeologen ontdekken jachtkampement in Zeewolde

In het Horsterwold is een jachtkampement uit de prehistorie gevonden.Tijdens boringen hebben archeologen in het bos Horsterwold nabij het Flevolandse Zeewolde sporen van een prehistorisch jachtkampement ontdekt. De archeologen schatten de datering van het kamp op zeven- tot vijfduizend voor Christus.

De boringen werden verricht in het kader van het opschuiven van een waterpartij. Deze wordt in zijn geheel ongeveer veertig meter in oostelijke richting verplaatst. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat op de nieuwe locatie van de waterpartij geen archeologische waarden aanwezig zijn.

Tijdens het archeologisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Grontmij, werd een groot stuk bewerkt vuursteen gevonden. Ook werden in de directe omgeving visresten aangetroffen, die erop wijzen dat in het kampement een vis van zijn schubben is ontdaan en is gekookt of gerookt om gegeten te worden.

De locatie in het bos Horsterwold is beoordeeld als een behoudenswaardige vindplaats. De vondsten worden derhalve in de bodem bewaard.

Bron: De Stentor

Meer lezen
Tijdvakken
Landen