Geen foto

1,5 miljoen beschikbaar voor restauratie rijksmonumenten 2013

1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van rijksmonumenten. De provincie Zuid-Holland stelt ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten. Dit wordt gedaan omdat dergelijke restauratie ook een impuls geeft aan de ruimtelijke kwaliteit en de economie in de omgeving van het monument. Aanvragen voor restauraties kunnen vanaf 1 december 2012 ingediend worden.

Een restauratie moet voldoen aan een aantal selectiecriteria om voor de subsidie in aanmerking te komen, waaronder een restauratiebehoefte van minder dan 2 miljoen euro aan subsidiabele kosten. Overstijgt het aantal subsidieaanvragen de vastgestelde 1,5 miljoen euro, dan maken Gedeputeerde Staten voor het bepalen van de volgorde van behandeling een afweging tussen de aanvragen op basis van rangschikkingscriteria, de hoogte van cofinanciering, herbestemming, bevordering van de werkgelegenheid en het creëren van leerling-werkplaatsen.

De aanvragen kunnen vanaf 1 december 2012 t/m 28 februari 2013 worden ingediend. Restauratie van woonhuizen valt buiten de subsidieregeling. Eigenaren van woonhuizen kunnen een laagrentende lening aanvragen bij het Nationaal Restauratiefonds.

Ook hebben Gedeputeerde Staten het maximale subsidiebedrag voor het in stand houden van molens voor 2012 verhoogd met 364.000 euro. Dit zorgt ervoor dat moleneigenaren die subsidie hebben aangevraagd voortaan een hoger subsidiebedrag zullen ontvangen. Dit besluit werd genomen op verzoek van Provinciale Staten.

Meer informatie is vanaf 1 december beschikbaar op www.zuid-holland.nl.

Meer lezen
Landen