Voor elk wat wils in de zomervakantie

RMO-blog

Of het in juli en augustus nu slecht of mooi weer is, in het Rijksmuseum van Oudheden bent u altijd welkom om te genieten van de oudheid. Bijvoorbeeld op de tentoonstellingen Mummiekisten van de Amon-priesters of Couperus en de Oudheid. Kinderen kunnen hun fantasie aan het werk zetten om een zelfverzonnen wereldwonder in elkaar te knutselen in de Tempelzaal. Van het resultaat kunnen ze een 360°-foto laten maken op de tentoonstelling Het negende wereldwonder.

Mummiekisten van de Amon-priesters

Mummiekisten van de Amon-priesters loopt van 20 april tot en met 15 september.Een unieke, drieduizend jaar oude collectie mummiekisten van de Amon-priesters uit Thebe staat centraal in deze kleurrijke tentoonstelling. U maakt kennis met de wereld van de priesters, de dienaren van de god Amon. U ontdekt hoe hun leven eruit zag en welke rituelen rond hun dood en begrafenis plaatsvonden. Bovendien zijn speciaal voor deze tentoonstelling twee mummiekisten uit de beroemde Egyptische collecties van het Louvre en de Vaticaanse Musea geleend. Ze behoren tot de mooiste mummiekisten ter wereld. Lees verder.

Couperus en de Oudheid

Couperus en de Oudheid loopt van 8 maart tot en met 8 september.Louis Couperus (1863-1923) schreef een indrukwekkende serie romans over de klassieke oudheid, onder meer De komedianten, De berg van licht en Iskander. Hij woonde jarenlang in Rome en Florence en voelde zich naar eigen zeggen een 'gereïncarneerde Romein uit de keizertijd'. De tentoonstelling Couperus en de Oudheid combineert voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, de mooiste uitgaven van Couperus' romans, en citaten uit de boeken. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van de fascinatie van Louis Couperus voor de antieke wereld en zijn grote kennis ervan. Lees verder.

Het negende wereldwonder

Van 5 juni t/m 1 september 2013 kunnen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar architect worden in het Rijksmuseum van Oudheden. Teken, knutsel of ontwerp een gebouw dat bijvoorbeeld in de oudheid heeft bestaan en misschien nog wel steeds bestaat. Bedenk wie er heeft gewoond, waar het stond en waarom het is gebouwd. Alle ontwerpen, bouwsels en tekeningen worden onderdeel van de tentoonstelling 'Het negende wereldwonder'. Lees verder.

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's