Symposium tienjarig bestaan Stichting Friends of Saqqara

RMO-blog

De Stichting Friends of Saqqara viert op zaterdag 2 juni haar tienjarig bestaan met een feestelijk symposium. Hierbij zullen lezingen worden gegeven over Nederlandse archeologische opgravingen in het Egyptische Saqqara. Deze worden geleid door het Rijksmuseum van Oudheden in samenwerking met de Universiteit Leiden.

Naast de lezingen zal er ook een presentatie plaatsvinden van een publicatie over het graf van Maya en Meryt. De vondst van dit graf van Toetanchamons schatbewaarder en zijn vrouw in 1986 was destijds wereldnieuws.

De lezingen zullen worden begonnen in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden. Verschillende specialisten zullen hun persoonlijke verhaal vertellen over de Nederlandse opgravingen in de woestijn van Saqqara (nabij Caïro). Het middagprogramma vindt plaats in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, waar twee conservatoren van de Egyptische afdeling van het RMO (die tevens veldleider zijn in Saqqara)  een update geven over de actuele situatie rond de opgravingen en de toekomst hiervan. Deze twee conservatoren hielden een dagboek bij tijdens de opgravingen in Saqqara. Dit dagboek was destijds ook te volgen op de RMO-blog.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen. Aanmelden kan via www.saqqara.nl. De deelnamekosten aan het symposium tijdens de Saqqara-dag bedragen €10,- (studenten €5,-), inclusief ontvangst met koffie en thee en afsluitende borrel. Voor vrienden van de Stichting Friends of Saqqara is deelname gratis. De dag zal worden afgesloten met een diner, deze is voor eigen rekening.

Meer lezen
Landen
Thema's