Lezing Tuinen van de Farao’s en bekendmaking winnaars prijsvraag

RMO-blog

In het Rijksmuseum van Oudheden is momenteel de tentoonstelling Tuinen van de Farao’s te bezichtigen. Dr. Paul Kessler geeft op 12 juni 2012 een lezing over de planten in het oude Egypte. Om in de Egyptische sfeer te blijven, hield Archeologie Online vorige week een actie met als prijs boek Tuinen van de Farao’s. De winnaars van deze prijsvraag zijn bekend.

De lezing van Paul Kessler heeft de titel:  Lotus, papyrus en emmer, planten uit het oude Egypte. Hij vertelt hierin hoe wetenschappers aan hun kennis over de planten uit het oude Egypte komen. Hierbij gaat hij in op de verschillende plantensoorten waarvan bekend is dat de Egyptenaren deze gebruikten. Zo zal hij vertellen welke functie ze hadden en welke gebruiken de Egyptenaren bij deze planten, bomen, kruiden en bloemen hadden.

Bloementegel, te zien in het RMODe lezing wordt gegeven op 12 juni 2012 om 20.00, de zaal is om 19.30 open. Het zal plaatsvinden in de Tempelzaal of de filmzaal van het Rijksmuseum van Oudheden. De kosten bedragen €5,- en voor RoMeO-leden is de toegang gratis. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond van de lezing.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Bekendmaking winnaars boek Tuinen van de Farao’s
Vorige week hielden wij een actie waarmee vijf gelijknamige boeken van deze tentoonstelling verloot worden. Wij vroegen u de volgende vraag te beantwoorden: Ervoeren de Egyptenaren de jaarlijkse Nijloverstroming positief of negatief, en waarom?

Het antwoord op deze vraag is: Positief. Door de overstromingen kwam er een laag slib op het land te liggen, wat het erg vruchtbaar maakte.

De winnaars van het boek Tuinen van de Farao’s zijn: Floris Keehnen, Kylie Cortebeeck, Berdina Jaasma, Wilma Post en Marten van Nieuwkoop.

Gefeliciteerd met het winnen van het boek. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's