Achtergrond van Diederik Pomstra (blogger Experimentele Archeologie)

Experimentele Archeologie

Diederik Pomstra studeerde Nederlands en internationaal recht, maar heeft na enkele jaren juridisch werk besloten een andere richting op te gaan. Zijn werk en belangrijkste hobby zijn nu experimentele archeologie en prehistorische technologie.

Diederik is zzp'er en produceert replica's van steentijdwerktuigen van uiteenlopende materialen, geeft cursussen en workshops in technieken als vuursteenbewerking, leerlooien en bogen maken en geeft practica voor studenten archeologie van de universiteiten van Leiden en Groningen en van Saxion Hogeschool. Daarnaast is Diederik regelmatig betrokken bij archeologische experimenten.

Omdat hij vooral benieuwd is naar de functie en functionaliteit van artefacten gebruikt Diederik zijn replicawerktuigen veelvuldig bij de productie van andere voorwerpen. Hij mag graag kampeertochtjes maken met 'steentijduitrusting' en heeft diverse malen meegedaan aan leefprojecten waarbij langere tijd alleen met prehistorische voorwerpen geleefd wordt. Dit 'indiaantje spelen' heeft geen wetenschappelijke pretentie, maar levert naar Diederik's idee wel veel praktische ervaringen en inzichten op.

Diederik's website is te vinden op www.het-stenen-tijdperk.nl

Meer lezen