Archeon Winter tentoonstelling: ‘Van Caesar tot Constantinopel, from the Poor, the Rich and Famous’

Redactie

Arm of rijk – je ziet het verschil aan de inrichting van onze huizen en de kleding die we dragen. Dat was bij de Romeinen niet anders. Tweeduizend jaar geleden bepaalde je afkomst welke kleding je je kon veroorloven maar ook welke uitrusting je in het leger droeg. In deze tentoonstelling laten we zien hoe arm en rijk zich ontwikkelden in een periode van bijna 1000 jaar Romeinse geschiedenis.Reconstructies van verschillende Romeinse harnassen, gladiatorenuitrustingen en kleding van arme en rijke burgers worden gepresenteerd in een setting van het Romeinse leven door de eeuwen heen.

Maar u mag ook zelf aan de slag! Pas een harnas, of ga als Romeins burger op de foto in onze photobooth. En heeft u wel eens de Romeinse variant van de rugtas geprobeerd?

Textiel is een zeer vergankelijk materiaal en er zijn nauwelijks originele resten bewaard gebleven. De replica’s die we hier tonen zijn dan ook grotendeels gebaseerd op antieke afbeeldingen en beschrijvingen van Romeinse geschiedschrijvers. Wapenuitrustingen en metalen accessoires zijn echter wél vaak teruggevonden. In het Romeins Museum kunt u een groot deel daarvan bewonderen. Maar in deze tentoonstelling zijn ze in hun oude luister hersteld!

Wees deze winter welkom in het verwarmde badhuis van Archeon en stap binnen bij the Poor, the Rich and Famous uit het Romeinse Rijk!

Meer lezen