Wrakduikavond 2017

Lezing: Wrakduikavond 2017

Op zaterdag 18 maart organiseert Stichting Noordzeewrakken een avond met sprekers en een film. Geïnteresseerden worden door Duikteam Zeester op de hoogte gebracht van hun avonturen.

Presentatie

Coen Onstwedder van de Northseadivers vertelt over hun ontdekking van een wrak voor de kust van Den Helder en Duikclub Texel vertelt over hun spectaculaire vondst van het Palmhoutwrak waar ze de inmiddels bekende zeventiende-eeuwse jurk aantroffen. De inloop is vanaf 19:00 en de presentatie begint om 19:30. Locatie: restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog. Opgeven kan door 10 euro p.p. over te maken op NL09 INGB 004 2562 t.n.v. Stichting Noordzeewrakken, Uithuizen o.v.v. Wrakduikavond 2017.

Stichting Noordzeewrakken

De Stichting Noordzeewrakken is een initiatief van een aantal sportduikers. Deze duikers zijn de afgelopen decennia de wrakken aan het onderzoeken die boven de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden liggen. Er zijn daarbij bijzondere vondsten gedaan. Vanwege de vaak moeilijke omstandigheden is het duiken op een wrak in de Noordzee niet voor iedere sportduiker mogelijk. Toch zijn er jaarlijks enige tientallen sportduikers die deze wrakken bezoeken. Om iedereen kennis te laten maken met deze wrakken en vooral om te laten zien wat de wrakken voor betekenis hebben, wil de Stichting Noordzeewrakken hier meer bekendheid aan geven.

 

 

Datum: 18 mar 2017
Website: klik hier