Studiedag Westelijk Noord-Brabant in het Malta-tijdperk

Lezing: Studiedag Westelijk Noord-Brabant in het Malta-tijdperk

Het NBAG organiseert samen met Brabants Heem de archeologische voorjaarsstudiedag op zondag 7 mei 2017. Het thema van de studiedag is Nieuwe synthese over de bewoningsgeschiedenis van het westelijk deel van Noord-Brabant.

Wat heeft het archeologisch onderzoek dat tussen 1997 en2013 in westelijk Noord-Brabant is uitgevoerd, allemaal opgeleverd? Om het antwoord op deze vraag draait de voorjaarstudiedag.

De afgelopen jaren is er veel opgegraven. Allerlei ontdekkingen zijn gedaan en die zijn in honderden rapporten beschreven. Om die nieuwe informatie bijeen te brengen, is in het kader van het onderzoeksprogramma Oogst voor Malta een studie uitgevoerd. De resultaten, gebaseerd op 477 rapporten, zijn in een indrukwekkende synthese van ruim 500 pagina’s verwoord.

Spectaculaire ontdekkingen

Tijdens de voorjaarstudiedag worden allerlei aspecten rondom deze synthese voor het voetlicht gebracht. Wat is de aanleiding en achtergrond van het onderzoek? Hoe zien de auteurs de ontwikkeling van het landschap en de wordingsgeschiedenis? Welke ontdekkingen zijn echt spectaculair te noemen? Hoe steekt westelijk Noord-Brabant af tegen de zuiderburen in de Antwerpse Kempen? De antwoorden op deze en andere vragen zullen op interactieve wijze de revue passeren.

Locatie: Alphen NB

Meer informatie  en aanmelden klik hier  

Datum: 7 apr 2017
Website: klik hier

Tags: